Saturday, 25 June 2011

Cinta Tiga Suku

SINOPSIS CINTA 3 SUKU


‘SKETSA Perang’ di pertengahan jalan menjadi detik pertemuan pertama antara Minah Sewel dan Mamat Tiga Suku. Sejak itu, pertemuan demi pertemuan tercipta. Anehnya, setiap pertemuan dihiasi insiden perlanggaran.dihiasi insiden perlanggaran.

Iman merupakan seorang gadis comel yang nakal dan berperwatakan kasar atas dasar mahu melindungi diri lantaran pengalaman masa silam. Kehilangan abah tersayang menjadikan dia sebatang kara. Kebencian si ibu tiri menambah lara hidupnya lantas dia membawa diri ke kota. Kehadiran Suhaila dan Razif secara tidak dirancang membolehkan dia menumpang kasih dan sayang.


Seorang lelaki yg bernama Arie, pada pertemuannya dengan Iman menghadirkan seorang musuh dalam hidupnya. Si Minah Sewel! Sikap kasar dan mulut celopar gadis itu menimbulkan kejengkelan di hatinya. Tidak seperti kekasihnya yang manja dan pandai menggoda.Iman dan Arie tidak sehaluan. Seorang ke simpang kiri, seorang lagi ke selekoh kanan. Tetapi, haluan berbeza itu membawa mereka ke satu jalan lurus bernama keserasian. Namun tiada seorang pun menduga lorong yang sedang mereka lalui itu rupa-rupanya penuh dengan onak dan duri
Sebenar2 nyer,,, aq tak mnt sgt novel2..
nak2 novel yg CINTA jiwang2... ishhh...alergik aq...
TAPI nie novel bkper lop aq bce n hayati??
SAJE..
tu jer mmpu aq bgtaw... coz aq dgr2 dri kekwn aku novel nih best...
so aq pn join gak ah bace...huhu
agi pn gF kawan aq (pempuan) tuh suh gak bace untuk aq aplikasi untuk dia aq jgk untuk idup aq...

No comments:

Post a Comment